For mig er der 5 ting, der tilsammen giver et godt billede. Det første er mit kamera og de indstillinger jeg vælger. Det næste er mit lys og den måde jeg vælger at lægge det på. Det tredje er min model, herunder styling og påklædning. Det fjerde er min baggrund eller omgivelser. Og det femte og sidste. Måske det vigtigste er storytelling. Hvad vil du gerne fortælle med dit foto? Hvad er din historie? Hvilke følelser vil du gerne vække hos modtageren? Hvilke følelser vil du gerne vække hos dig selv, når du ser på dit foto?


Det her foto spiller på alle 5 fronter. Jeg elsker Rebbeccas historie og hvis du vil læse mere, så finder du hende på barndomskriger.dk


Teknikken hedder double exposure og svarer til at tage 2 billeder i et billede. Teknikken startede som en fejl tilbage i de analoge dage, men er senere blevet en kunstform. Med analoge kameraer spoler man filmrullen tilbage og tager foto nr 2 oveni nr 1. På digitale kameraer kan indstille det i kameraet eller smelte fotos i photoshop. Det her foto er taget i kameraet og røgen er lagt på i photoshop, da det simpelthen bliver for messy at fyre min røgmaskine af i fotostudiet 🙂