Her de sidste par uger har jeg har haft Lisbeth i praktik. Jeg havde egentlig ikke planer om en praktikant, men da jeg blev kontaktet af en meget rar jobkonsulent fra Egedal Jobformidling, så fik hun mig alligevel til at ændre mine planer.

Hun fortalte mig om den her kvinde i 50’erne, der var faldet ud af jobmarkedet pga stress og sygdom. Hvordan et par timer om ugen i min virksomhed kunne gøre en positiv forskel. Og hvordan denne her kvinde var meget interesseret i fotografi.

Denne her kvinde er Lisbeth, og jeg synes, at hun er mega sej. Vores samarbejde er allerede startet super godt.

Noget af det, der stod allerøverst på min arbejdsliste til Lisbeth var: Planlæg din egen fotografering med garderobe og poseringskort. For hvis der er noget, der bygger selvværd og selvtillid i min verden, så er det en tur med krøllepinden og frem med make-up og en flot kjole.

Jeg ved godt, at krøller ikke kurerer stress og sygdom. Men de gør det ihvertfald ikke værre

Og det er det, som de her billeder kan gøre. Det handler ikke om udseende. Det handler om det, der sidder inden i, og som lyser ud igennem dine øjne. Det handler om at turde se sig selv. At genfinde sig selv, sin kvindelighed og sin styrke.

Lisbeth har skrevet et lille gæsteindlæg på min blog, og det kan I læse her:

Fotografering har altid lagt mit hjerte nær, og jeg har altid godt kunnet lide at fotografere selv. Derfor stiller jeg høje krav til en fotograf. Via en veninde blev jeg introduceret til Christinas billeder med fine teknikker, og jeg blev meget imponeret og nysgerrig.

Min nysgerrighed blev ikke mindre, da jeg så hendes hjemmeside med alle de flotte og alsidige billeder.

Jeg kunne med det samme se, at Christina havde øje for at fange personer og personligheden i hendes portrætter.

I genopbygningsfasen i en længere stress- sygemelding, foreslog min sagsbehandler, at vi prøvede noget alternativt for at få mig inspireret til at få noget positivt i mit liv, så jeg kunne få vendt bøtten.

Jobkonsulenten bad mig om at komme med et kreativt forslag til, hvad jeg drømte om og kunne tænke mig at prøve i mit liv, uden at tænke på hvad jeg tidligere havde lavet.

Noget af det første jeg tænkte på var Christina og hendes skønne billeder, da jeg var ret nysgerrig på, hvordan hun gjorde for at få så gode billeder.

Heldigvis sagde hun ja til at få mig i praktik og indvie mig i en fotografs arbejde. Jeg har allerede lært så meget, og det gør virkelig en stor forskel med de teknikker hun bruger og villigt lærer fra sig.

Håbet er jo lysegrønt og mit håb er, at jeg kan videreudvikle mine teknikker og hvem ved, måske en dag blive i nærheden af en så dygtig fotograf som Christina