Når jeg fotograferer bruger jeg kroppen til at posere dig, så du tager dig bedst muligt ud. Men jeg bruger også lidt forskellige teknikker for at få det rigtige udtryk frem

Tit er det et spørgsmål om at skabe et trygt rum, hvor du kan slappe af. Jeg har tidligere brugt lidt forskellige mindfullness teknikker til at lande i kroppen, fokus på vejrtrækning og meditations øvelser, hvis jeg søger en ro eller et bestemt udtryk i billederne. 

Som regel er det bare små øvelser jeg bruger. Fx ‘Luk øjnene, tag en dyb indånding og pust ud. Til børn, der sidder helt stift og giver mig deres bedste ‘tandsmil’, plejer jeg bare at bede dem om at puste. For så tager de automatisk en dyb indånding og puster – og når de så slapper af og glemmer at smile deres ‘nu er jeg ved en fotograf – smil’, så slår jeg til 🙂   

Men jeg har egentlig længe tænkt, at jeg gerne ville have nogle mere konkrete værktøjer at arbejde med

Så jeg har været ved min personlige meditations guru – Jeanette Witt. Jeanette har nemlig lavet en del meditationslydfiler og jeg elsker dem. Så jeg har bedt hende lave nogle konkrete øvelser til mig og min virksomhed udfra de behov, der kan opstå under en fotografering

Den første øvelse bliver en landingsøvelse til at lande i din krop i mit fotostudie

Den anden øvelse bliver en vejrtrækningsøvelse til at skabe ro i kroppen og fokus

Jeg glæder mig til at se, hvad hun finder på

Og bare rolig. Der er ikke tvungen meditation ved alle mine fotograferinger fremover.. 🙂 Men de kan være guld værd til dig, der kommer løbende ind i mit studie efter en hektisk morgen og lige pludselig skal lande og slappe af 

Jeg glæder mig til at få dem i brug. Jeg er sikker på, at det kommer til at gøre en kæmpe forskel. Og måske jeg skal opdatere min titel og visitkort i den forbindelse. Fremover er jeg Meditations, Mindfullness & Awareness Fotograf – det bliver lidt langt, men det bliver godt 🙂 

Vil du vide mere om Jeanette – så klik til videre til jeanettewitt.dk. Hvis du tilmelder dig hendes nyhedsbrev modtager du en gave i form af en lydfil med en meditation